Digitaal emoties herkennen

Applicaties voor op je telefoon gaf een nieuwe dimensie aan de ondersteuning voor mensen met autisme

In Nederland is de app SociaalOpStap uit! De app is ontwikkeld om mensen met autisme te helpen in (voor de individu) sociaal lastige situaties. En is GRATIS! ;)

Het kan bijvoorbeeld zijn dat je moeite hebt met sociale interacties of de te nemen stappenplannen worden moeilijk geïnternaliseerd. Het is dan mogelijk om je eigen individuele stappenplan te maken. Zo wordt het duidelijk welke stappen je dient te nemen. Via de app en de computer bouw je in een handomdraai een stappenplan en wordt deze direct gesynchroniseerd.

Niet alleen in sociale situaties is de app in te zetten. Ook bij het maken van huiswerk of het doorlopen van een studieplan kan de app bijzonder handig zijn.

In de komende jaren zullen zeel stappenplannen worden toegevoegd! *edit: Ook het Brederocollege gebruikt het.

SociaalOpStap is een goede app, echter gaan de ontwikkelingen op het gebied van multimedia gewoon door. Zo wonnen twee tieners uit Oregon de hoofdprijs in de 2010 competitie ‘Siemens in Math, Science & Technology’ voor het maken van software om emoties te kunnen herkennen in gesproken communicatie. 

Aan het programma is een database toegevoegd van bijna 20.000 bestanden om onderscheid te kunnen maken tussen vijf type ‘emoties’: boos, blij/gelukkig, verveeld/neutraal, verdrietig en angstig. Er zijn natuurlijk veel meer emoties, maar een start is gemaakt. Nu nog een app variant voor op je Iphone/android om sarcasme bij je baas te constateren...!?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten